Nieuws

DN voorlopig in slaapstand

DN verschijnt na nummer 135 voorlopig niet meer en gaat in de slaapstand. Maar wie weet komt iemand over een tijdje deze schone slaapster weer wakker kussen.

Nadat Gert-Jan Kamphorst twee jaar geleden een stapje terug moest doen realiseerden we ons dat we hiermee een groot probleem hadden gekregen. We waren eigenlijk al met te weinig redactieleden en nu werd pijnlijk duidelijk dat Gert-Jan al jaren de grote motor en roerganger was geweest. Als noodmaatregel werd ik benoemd tot hoofdredacteur en is er geschoven met taken. Daar hebben we in de redactie lang en breed over gesproken, maar uiteindelijk leidde dit niet tot een bevredigende oplossing. Intussen is bij deze en gene wel de moed in de schoenen gezakt. De overgebleven redactieleden hebben onvoldoende mogelijkheden om de klus te klaren. We hebben geprobeerd om nieuwe redactieleden en verslaggevers te werven, maar dat is nog niet zodanig gelukt dat we vertrouwen kunnen hebben in een goed vervolg. Het Diatonisch Nieuwsblad is kerngezond, heeft voldoende abonnees en staat er financieel goed voor, maar toch zien we tot onze grote spijt geen andere mogelijkheid dan het blad voorlopig in de slaapstand te zetten. We hopen dat er over een tijdje een nieuw team gevormd wordt dat voor een doorstart gaat zorgen. De abonnementen lopen (gratis) door en we houden u op de hoogte.

Sietze Ketelaar, namens de redactie van DN

Beeld en geluid op DN YouTube kanaal

Wie het DN leest wordt natuurlijk ook nieuwsgierig naar beeld en geluid bij al die muzikale informatie. Op het YouTube kanaal van DN verzamelt Sietze Ketelaar daarom allerlei film- en geluidsopnamen die in de artikelen aan de orde komen. Gerubriceerd per verschenen nummer van DN.

Concerten en workshop Charlie Piggot en Gerry Harrington

Ben je liefhebber van Ierse folk?

Op 26, 27 en 28 september treedt het bekende duo Charlie Piggot (trekharmonica) en Gerry Harrington (fiddle) op in Nederland. Ook geeft Charlie op 29 september een workshop Ierse muziek voor trekharmonica Cis/D. Meer info en inschrijven via www.irishtradmusic.nl. Of stuur een e-mail naar martin@irishtradmusic.nl.

TrekHarmonica’s Amsterdam wil weer actief worden

TrekHarmonica’s Amsterdam (THA) heeft al een tijdje niets van zich laten horen. Daar gaat hopelijk verandering in komen, maar alleen bij voldoende belangstelling kan THA weer door! Jos Lambregts, Mariek Hilhorst en Jan Willem de Ridder proberen op geheel eigen wijze deze plannen door te zetten.

Heb je interesse? Laat het ons horen!

We hebben geen bruikbaar adressenbestand meer, dus meld je als geïnteresseerde aan door een e-mail te sturen naar: info@trekharmonica-adam.nl. Ook als je nu denkt: maar ze kennen me toch allang?

Vermeld je naam, voor welk soort cursus je belangstelling hebt en wat je speelniveau is.