Nieuws

Overlijden Auke Eringa, groot verlies voor Diatonisch Nieuwsblad en de harmonicawereld

De redactie van Diatonisch Nieuwsblad is enorm opgeschrikt door het bericht van het overlijden van Auke Eringa. Auke was na de herstart van het Diatonisch Nieuwsblad afgelopen september een actief en zeer deskundig redactielid. Hij was een zeer goede, kundige en zeer creatieve aanvulling in de redactie. Maakte diepgaande artikelen, was punctueel, zorgzaam en vrolijk.

Ook tijdens festivals was hij een gangmaker en bedenker van allerlei muzikale intermezzo’s. Denk aan de inzet bij Trek er es Uut, diverse harmonicaclubs en zijn bijdrages voor het Opentrekzakfestival. Enorm wat hij voor velen heeft betekend. De grote mate van humor, zijn tekeningen, inbreng tijdens vergaderingen en zijn muzikale kundigheid misten wij de laatste maanden al enorm. Zo gaf Auke begin maart op het DN-YouTube-kanaal nog speelaanwijzingen bij de bladmuziek van de melodie ‘Passagio’ van Einaudi in DN 136.

Na een relatief kortstondig ziekbed is Auke op 1 augustus op 55-jarige leeftijd overleden aan een zeldzame en agressieve vorm van darmkanker. Onze condoleances voor zijn maatje Jantien en zijn zoon Theun. Heel veel sterkte toegewenst met dit enorme verlies. Rust zacht Auke, we missen je voor altijd. Dank voor wie je was en wat je voor muzikaal Nederland hebt gedaan.

Jan Kamphuis, hoofdredacteur, namens de hele redactie

Andere berichten naar aanleiding van het overlijden van Auke Eringa:

Harmonicahoek
Folkforum